Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Przy Narutowicza (W23)
(1)
Wypożyczalnia Pod Skrzydłami (W75)
(3)
Wypożyczalnia Piątka (BD5)
(1)
Wypożyczalnia XI Czytelnia Naukowa (XI)
(1)
Autor
Bischof, Harry
(1)
Chudzik, Małgorzata
(1)
Döpp, Elisabeth
(1)
Fredro-Boniecka, Maria (1972- )
(1)
Kieżun, Bartek (1976- )
(1)
Pospieszyńska, Katarzyna
(1)
Rebbe, Jörn
(1)
Twead, Victoria
(1)
Willrich, Christian
(1)
Zakrzewski, Andrzej Piotr
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Kuchnia arabska
(5)
Kuchnia azjatycka
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Twead, Victoria
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Bliski Wschód
(1)
Jerozolima (Izrael)
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Pamiętniki angielskie
(1)
Przewodnik tematyczny
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
5 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Kuchnia arabska / [aut. tekstów Maria Fredro-Boniecka]. - Warszawa : New Media Concept, cop. 2008. - 142, [2] s. : il. kolor. ; 18 x 24 cm.
(Podróże Kulinarne : tradycje, smaki, potrawy ; Tom 22/K)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia arabska / Katarzyna Pospieszyńska. - Warszawa : Wydawnictwo Spółdzielcze, 1991. - 187 s. [12] s. tabl. : il. ; 21 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
Jerozolima do zjedzenia / [tekst i zdjęcia] Bartek Kieżun. - Wydanie I. - Warszawa : Grupa Wydawnicza Foksal sp. z o.o., 2023. - 300, [4] strony : fotografie, portrety ; 28 cm.
Kolejna z serii książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozolimy, mitycznego miasta Bliskiego Wschodu, starając się odkryć jej nowoczesne i nieoczywiste oblicze. Prowadzi czytelników wąskimi uliczkami, zaprasza na targowiska i do parków, do kościołów, meczetów i synagog, galerii i muzeów. Zabiera do żydowskich piekarni i arabskich kawiarenek, a jego opowieść oczarowuje bogactwem doznań i smaków. Kwaśne śledzie, słodkie daktylowe ciasteczka, aromatyczna szakszuka, chrupiący burek - smaku Jerozolimy nie da się łatwo zdefiniować. Bo tak jak miasto jest od wieków wielkokulturowym tyglem, tak jego kuchnia odzwierciedla tysiące lat burzliwej historii. W książce znajdziecie przygotowaną przez autora playlistę - hebrajskie i arabskie hity z różnych epok - świetnie nadającą się do słuchania przy gotowaniu [opis wydawcy].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 ang. (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej