Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(188)
Forma i typ
Książki
(182)
Publikacje popularnonaukowe
(28)
Poradniki i przewodniki
(22)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(12)
Proza
(11)
Publikacje naukowe
(9)
Publikacje dydaktyczne
(7)
E-booki
(4)
Komiksy i książki obrazkowe
(4)
Publikacje fachowe
(4)
Audiobooki
(1)
Pliki i bazy danych
(1)
Dostępność
dostępne
(217)
wypożyczone
(21)
tylko na miejscu
(8)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Przy Narutowicza (W23)
(7)
Wypożyczalnia Białobrzeska (W33)
(7)
Wypożyczalnia Baśniowa (W48)
(13)
Wypożyczalnia Pod Skrzydłami (W75)
(32)
Wypożyczalnia Przy Zawiszy (W76)
(4)
Wypożyczalnia Przystanek Książka (W93)
(18)
Czytelnia Przystanek Książka (W93)
(4)
Wypożyczalnia Przy Baleya (W99)
(22)
Wypożyczalnia Piątka (BD5)
(13)
Czytelnia Piątka (BD5)
(2)
Wypożyczalnia Przystanek Książka (BD41)
(9)
Wypożyczalnia Przy Baleya (BD48)
(15)
Czytelnia Przy Baleya (BD48)
(1)
Wypożyczalnia Skarżyńskiego (BD68)
(12)
Wypożyczalnia XI Czytelnia Naukowa (XI)
(86)
Czytelnia XI Czytelnia Naukowa (XI)
(2)
Autor
Czapski, Janusz (1946- )
(4)
Gawęcki, Jan (1944- )
(4)
Górnicka, Jadwiga (1921-2021)
(4)
Mossor-Pietraszewska, Teresa (1940-2022)
(4)
Sikorski, Zdzisław Edmund (1930- )
(4)
Bralczyk, Jerzy (1947- )
(3)
Fiedurek, Jan (1950- )
(3)
Jeżyńska, Beata (1963- )
(3)
Kunachowicz, Hanna
(3)
Oleszko, Aleksander (1943- )
(3)
Przybyłowski, Piotr (1946- )
(3)
Anderson, Lena
(2)
Babicz-Zielińska, Ewa
(2)
Biller, Elżbieta
(2)
Bosacka, Katarzyna
(2)
Brzozowska, Anna (technolog żywności)
(2)
Caparrós, Martín (1957- )
(2)
Chojnacka, Romana
(2)
Dominik, Piotr (technolog żywności)
(2)
Gertig, Henryk (1924-2011)
(2)
Hyman, Mark (1959- )
(2)
Jeznach, Maria
(2)
Karoń, Małgorzata (1983- )
(2)
Kowalczyk, Stanisław (1956- )
(2)
Kołożyn-Krajewska, Danuta
(2)
Lewiński, Piotr
(2)
Liberti, Stefano (1974- )
(2)
Lymbery, Philip (1965- )
(2)
Modelski, Łukasz (1970- )
(2)
Nicewicz-Staszowska, Ewa
(2)
Nowak, Krystian (pisarz)
(2)
Oakeshott, Isabel
(2)
Oślizło, Ryszard
(2)
Pastuszko, Radosław (1978- )
(2)
Rotkiewicz, Marcin (1972- )
(2)
Siemienski, Martin
(2)
Siemieński, Christopher (1983- )
(2)
Skrabka-Błotnicka, Teresa (1933- )
(2)
Staroszczyk, Hanna
(2)
Stróżyk, Agnieszka
(2)
Szafrańska-Brandt, Marta
(2)
Świderski, Franciszek
(2)
Adamczak, Marek
(1)
Adams, Mike
(1)
Adams, Vincanne
(1)
Ahlgren, Maria (1979- )
(1)
Aker, Rupert
(1)
Ambrożewski, Jacek (1989- )
(1)
Anderson, Scott (1951- )
(1)
Astley, Neville
(1)
Augustyniak, Urszula
(1)
Babicz, Katarzyna
(1)
Bailey, Adrian (1928- )
(1)
Baker, Mark (1959- )
(1)
Banaś-Domińska, Małgorzata
(1)
Bandoła, Katarzyna
(1)
Baranowska, Irena (1943- )
(1)
Bator, Mikołaj
(1)
Beaumont, Émilie (1948- )
(1)
Bednarska, Agnieszka (technik żywienia)
(1)
Bednarski, Włodzimierz (1943- )
(1)
Bender, Arnold E
(1)
Bergiel, Anna
(1)
Biernat, Jadwiga (1944- )
(1)
Bober, Tomasz
(1)
Bone, Emily
(1)
Bouet, Marie-Laure
(1)
Brandstetter, Johann (1959- )
(1)
Bressanini, Dario (1963- )
(1)
Brunka, Marek
(1)
Bryła, Paweł (ekonomia)
(1)
Burbianka, Maria
(1)
Burzyńska, Halina
(1)
Buszewski, Bogusław (1951- )
(1)
Bylinowska, Justyna
(1)
Byra, Agata
(1)
Błażejak, Stanisław
(1)
Chang, Ha-Joon (1963- )
(1)
Chmielewska, Anna (pediatra)
(1)
Chmielewska, Joanna (1932-2013)
(1)
Chmielewska, Joanna (1932-2013). Królowa Polskiego Kryminału
(1)
Chudzik, Małgorzata
(1)
Ciszowski, Krzysztof
(1)
Cryan, John F
(1)
Czarniecka-Skubina, Ewa
(1)
Czarnobilska, Ewa
(1)
Czerwińska, Dorota
(1)
Davis, Mascha
(1)
Delecroix, Jean-Marie (1947- )
(1)
Dinan, Ted
(1)
Domański, Tomasz (1953- )
(1)
Dowell, Philip
(1)
Duda, Grażyna
(1)
Dulińska-Stanek, Ewa
(1)
Durnowska, Małgorzata
(1)
Dziuba, Jerzy (1944-2014)
(1)
Dziuba, Marta
(1)
Dąbrowska, Beata Anna
(1)
Dąbrowska, Ewa (internista)
(1)
Dąbrówka, Marcin
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(46)
2010 - 2019
(65)
2000 - 2009
(57)
1990 - 1999
(11)
1980 - 1989
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(87)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(187)
Francja
(1)
Język
polski
(185)
francuski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(19)
6-8 lat
(13)
0-5 lat
(8)
9-13 lat
(8)
Szkoły wyższe
(7)
Analitycy ekonomiczni
(1)
Dietetycy
(1)
Ekonomiści
(1)
Farmaceuci
(1)
Lekarze
(1)
Menedżerowie
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Studenci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(9)
Literatura kanadyjska
(2)
Literatura szwedzka
(2)
Literatura argentyńska
(1)
Literatura koreańska
(1)
Literatura norweska
(1)
Temat
Żywność
(117)
Zdrowe odżywianie
(45)
Technologia żywności
(18)
Odżywianie
(16)
Dietetyka
(13)
Żywność prozdrowotna
(13)
Żywność ekologiczna
(12)
Jakość żywności
(11)
Marnotrawstwo żywności
(8)
Rolnictwo ekologiczne
(7)
Gastronomia
(6)
Kucharstwo
(6)
Przemysł rolno-spożywczy
(6)
Żywność transgeniczna
(6)
Konserwacja żywności
(5)
Kultura stołu
(5)
Produkcja żywności
(5)
Substancje dodatkowe do żywności
(5)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(4)
Biotechnologia
(4)
Degradacja środowiska
(4)
Konsumenci
(4)
Leczenie dietą
(4)
Potrawy dietetyczne
(4)
Witaminy
(4)
Ziołolecznictwo
(4)
Żywność wygodna
(4)
Bezpieczeństwo żywności
(3)
Dieta bezglutenowa
(3)
Fast food
(3)
Gluten
(3)
Handel
(3)
Język polski
(3)
Kuchnia wegetariańska
(3)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(3)
Składniki odżywcze
(3)
Surowce zwierzęce
(3)
Słownictwo
(3)
Zwierzęta
(3)
Zwyczaje żywieniowe
(3)
Życie codzienne
(3)
Żywność bezglutenowa
(3)
Agrobiznes
(2)
Alergia pokarmowa
(2)
Bary (lokale gastronomiczne)
(2)
Białko spożywcze
(2)
Biochemia
(2)
Chemia
(2)
Chemia analityczna
(2)
Chów zwierząt
(2)
Dieta bezmleczna
(2)
Dziadkowie i wnuki
(2)
Dzieci
(2)
Długowieczność
(2)
Ekologiczny styl życia
(2)
Etymologia
(2)
Fermentacja
(2)
Flora bakteryjna jelit
(2)
Frazeologia
(2)
Globalizacja
(2)
Głodówka lecznicza
(2)
Głód
(2)
Jelita
(2)
Kebab
(2)
Kiszenie żywności
(2)
Konsumpcja zrównoważona
(2)
Mózg
(2)
Nierówności społeczne
(2)
Organizmy transgeniczne
(2)
Paranauka
(2)
Posiłki (jedzenie)
(2)
Potrawy
(2)
Produkcja zwierzęca
(2)
Przedmioty użytku codziennego
(2)
Rolnictwo
(2)
Rynek produktów rolnych
(2)
Toksykologia żywności
(2)
Uczucia
(2)
Wartość odżywcza
(2)
Warzywa
(2)
Wpływ na zdrowie
(2)
Właściwości przeciwzapalne
(2)
Zdrowie publiczne
(2)
Zmiany klimatyczne
(2)
Śledztwo i dochodzenie
(2)
Śmieci
(2)
Żywność bezlaktozowa
(2)
Alergeny
(1)
Artykuły gospodarstwa domowego
(1)
Babeczki i muffiny
(1)
COVID-19
(1)
Chemikalia
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Choroby przewlekłe
(1)
Choroby układu pokarmowego
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Dieta niskohistaminowa
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta owocowo-warzywna
(1)
Temat: czas
2001-
(14)
1901-2000
(8)
1989-2000
(7)
1945-1989
(3)
1989-
(2)
Temat: miejsce
Polska
(11)
Kraje Unii Europejskiej
(3)
Stany Zjednoczone (USA)
(2)
Rzym (Włochy)
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(33)
Opracowanie
(30)
Poradnik
(21)
Przepisy kulinarne
(14)
Podręcznik
(13)
Publikacja bogato ilustrowana
(13)
Książka kucharska
(8)
Opowiadania i nowele
(8)
Wydawnictwa popularne
(7)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(6)
Reportaż
(6)
Publikacje dla dzieci
(5)
Tablice i wzory
(5)
Książka obrazkowa
(4)
Esej
(3)
Monografia
(3)
Powieść
(3)
Publicystyka
(3)
Encyklopedia
(2)
Raport z badań
(2)
Reportaż argentyński
(2)
Case study (studium przypadku)
(1)
Dokumenty elektroniczne
(1)
Kryminał
(1)
Książki dla małych dzieci
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Słownik
(1)
Słownik polsko-angielski
(1)
Słownik terminologiczny
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(33)
Kulinaria
(27)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(17)
Chemia
(11)
Rolnictwo i leśnictwo
(11)
Etnologia i antropologia kulturowa
(7)
Historia
(7)
Socjologia i społeczeństwo
(6)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(5)
Biologia
(4)
Edukacja i pedagogika
(4)
Ochrona środowiska
(4)
Językoznawstwo
(3)
Styl życia, moda i uroda
(3)
Zarządzanie i marketing
(2)
Kultura i sztuka
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
188 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.30503 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.31671 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.27541 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.25969 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Samotny banan / Sylwia Majcher ; zilustrowała Anna Ostapowicz. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Wydawnictwo Egmont, 2020. - 31, [1] strona, [1] karta tablic : ilustracje ; 19 cm.
(Czytam Sobie : eko. Poziom 1, Składam Słowa)
(Edukacyjny Egmont)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. I (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. I (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66 C (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WM.23895 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.29904 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.27756 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.31898 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Prawo żywnościowe : zarys prawa polskiego i wspólnotowego / Małgorzata Korzycka-Iwanow. - Wyd. 2, stan prawny na 1 września 2007 r. - Warszawa : LexisNexis, 2007. - 239 s. ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 346 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Człowiek i żywność / A. E. Bender. - Warszawa : Państ. Wydaw. Naukowe, 1980. - 219, [1] s. : 3 il., tabl., 5 wykr. ; 20 cm.
(Biblioteka Problemów, ISSN 0137-5032 ; t. 262)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.12845 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.27590 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WM.28379 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.30152 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Forma i typ
Temat
Gatunek
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.29897, 346 (2 egz.)
Książka
W koszyku
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności: Skala marnowania żywności Konsekwencje marnowania żywności Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny [opis wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej