269610
No cover
Book
In basket
Domowe wędzenie żywności / Warren R. Anderson ; [tłumaczenie: Olga Kwiecień-Maniewska]. - Wydanie dziesiąte. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2024. - 255 stron : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty! Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować, jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce odkryjesz przepisy na wędzone przysmaki, poznasz różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiesz się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia [opis wydawcy].
Availability:
There are copies available to loan: sygn. M.37210 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Mastering the craft of smoking food, 2006
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again